31.3.10

El que perdem pel camí

Aquests dies hem canviat de pis. Posar coses a caixes va ser prou ràpid, treure-les ja és una mica més complicat. Cal trobar el lloc adequat per posar-les. Els mobles d'ara no tenen res a veure amb els de l'altre pis o sigui que cal una mica d'imaginació i segurament algun viatge a Ikea.

Tenim la mania de guardar coses. N'acumulem moltes i no sé ben bé perquè les portem amb nosaltres allà on anem. Una d'aquestes coses que guardo són agendes, de fa molts anys. Fullejant-les m'he adonat que la nostra memòria és molt selectiva i que sovint, amb el temps, les coses viscudes van "deformant-se". Hi ha noms escrits que no recordava. Alguns no recordo ni qui són, d'altres em transporten a algun ambient determinat o m'han fet recordar algun detall que tenia completament "oblidat". I ja no diguem de situacions particulars. M'ha agradat recordar exactament quin dia vaig comprar la vespa, quin dia vaig independitzar-me...

Això de la memòria és ben curiós: la química barrejada amb els sentiments donen uns resultats sorprenents.

El bloc em serveix per anar explicant algunes vivències i parlar d'alguns temes concrets, el twitter per anar comentant la jugada i compartir enllaços amb altra gent, l'agenda del thunderbird per la organització pròpia i de tota la família... Tot TIC! Penso que tornaré a agafar l'hàbit d'escriure coses a l'agenda de paper... D'aquí a uns anys m'agradarà remira-ho! A més tinc Lo Tafanari, excusa perfecte!!!

3 comentaris:

La lectora corrent ha dit...

És cert, la memòria és molt selectiva. Jo sempre porto llibretes de notes amb mi (des de fa algun temps tipus moleskine, de mides diverses) per anar apuntant-hi coses. I quan faig un viatge, intento fer una mena de diari o si més no, un resum del que he anat veient i la gent que he trobat. Com que la memòria real, la del meu cervell, sempre m'ha jugat males passades, la lectura de les meves notes em serveix de reforç i de vegades fins i tot substitueix la memòria.

Que us vagi molt bé en el nou pis! (A Sort, també, suposo.)

OLGA ha dit...

Si, si, a pocs metres de l'altre!!

Rosendo Manrique ha dit...

A on dius?!? Cuenta, cuenta...