10.8.09

Asfalt protector

A la frontera entre Andorra i el Pallars, just al Port de Cabús, s'ajunten una espectacular carretera andorrana, asfaltada i ample, amb la pista atrotinada de la banda del Pallars.

La gent que puja des del Pallars, va en 4x4, en moto o en quad. Els pugen d'Andorra amb el seu cotxe no tenen problemes per arribar-hi.

Ahir vam presenciar una escena ben xocant... Hi havia uns turistes de la banda d'Andorra que havien pujat a dinar al Port de Cabús, ben preparats amb els seus cangurs, les seves cadires i les botes de trekking. Van entrar uns metres al Pallars per estar sentats en plena natura i poder contemplar les magnífiques muntanyes que els rodejaven. Així que van començar a remenar les bosses del menjar, les xones que estaven a l'altra banda de la pista, van baixar corrents cap on eren ells. Les vaques són molt xafarderes i a sobre a l'estiu estant faltes de sal. Era normal que hi anessin.

Es van espantar tant que es van aixecar de patac, van posar les coses al cotxe i es van posar a dins.

Van recular uns quants metres i van atravessar la frontera altra vegada. Van treure tots els petricols altra vegada i es van aposentar a l'asfalt, aquesta vegada ben aprop del cotxe, i lluny de "perills" animals.

La veritat que va ser una escena ben còmica!