1.2.09

BCN 1- Petards

Aquest cap de setmana hem estat a Barcelona. Ara ja no anem a Sta Perpètua, sino que anem a la ciutat. Follón per aparcar, poc espai al pis, però pels nens és tot una aventura. Això de tenir Barcelona tant a mà els agrada, és una novetat per ells.
Aquest cap de setmana provocarà més d'una entrada al bloc. Així que començo.
Resulta que obren una botiga nova, just al costat de l'entrada de casa els meus pares. És una botiga que no estava oberta des de que jo era petita. Està entre l'entrada dels veïns (42 pisos) i l'entrada d'un parking, i per darrera limita amb una impremta. Només té la sortida del carrer, no té pati ni cap finestra.

Al principi els veïns estaven intrigats amb què hi posaven, però un bon dia el president va rebre una carta on se li notificava que la botiga era una botiga de petards i que tenia x dies per al·legar si ho creia convenient. Lo bo del cas és que la botiga, com podeu veure, ja està quasi bé a punt d'estar llesta, i per tant deu tenir tots els permisos en regla. I té bastants rètols de prohibit fumar, i un extintor...
Els veïns estan esverats, i han posat les al·legacions oportunes, han posat pancartes, estan recollint firmes i han posat escrits al diari. Espero que els facin cas i no l'arribin a obrir.

1 comentari:

Alfons Expósito ha dit...

Val a dir que és normal la preocupació dels veïns, totalment comprensible.

Tot i així, la normativa en quant a fabricació, distribució i venda de productes pirotècnics és molt estricta, i les mesures de seguretat que s'acostumen a seguir són més que suficients per a evitar accidents. Es separen els petards per classes, no es pot acumular més d'una quantitat en un lloc x, etc.

Tot i així, repeteixo que encara que tot estigui a favor per què no es produeixi cap accident... i si passa? Seria molt greu.

Venint al tema, l'1 de gener de 2009 entra en vigor una nova normativa europea que endureix més encara la legislació vigent, sense distingir entre els diversos països d'europa i les seves tradicions culturals.

Si es segueix aquesta normativa "a rajatabla", l'1 de gener de 2009 desapareixeran els correfocs i moltes altres tradicions del país, com per exemple la Patum, que ha estat declarada recentment Patrimoni de la Humanitat. O les falles de València.

Així que aquest dissabte no busqueu els Diables de Sort pels carrers. Segurament estaran a Berga, a la manifestació que farem les colles de foc dels Països Catalans per protestar en contra de l'aplicació severa d'aquesta normativa. Els Diables de la Salut de Sant Feliu també hi serem, per suposat, i necessitarem del recolzament de la societat civil durant aquest any per presentar alguna al·legació (que esperem que sigui conjunta amb la Generalitat).

Una abraçada.