19.1.09

Esquí a l'escola

Fa uns mesos que parlava d'una campanya d'esquí escolar a l'Aragó i comentava que aquí al Pallars s'estava estudiant la possibilitat de que els nens esquiessin en horari lectiu.
Doncs bé, a l'escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, s'ha fet. Els nens de 3r i 4t els dilluns canvien la motxilla plena de llibres i llibretes, pels esquís i botes, els de 5è i 6è ho fan els dimarts. Van a cole a l'hora normal, i per tant tenen transport escolar normalment, i fan una classe. A quarts d'onze agafen l'autobús i colen cap a Port-Ainé. Allà hi fan 3 hores de classe d'esquí, dinen i baixen. A les 5 tothom cap a casa, caminant o amb transport. Això durant 5 o 6 setmanes.
Com sempre hi ha alguns pares que no hi deixen anar els nens, tot i que aquesta activitat forma part de l'assignatura d'educació física, però tot i així la participació ha estat prou alta.
A la primavera aquests mateixos nens faran piragua de la mateixa manera.
Penso que és una molt bona iniciativa i felicito a la direcció i al professorat que fan possible aquesta activitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aish!
M'agafa massa tard!

Ja m'hagués agradat tenir aquestes classes quan jo hi estudiava :-(

(Tant Esqui com Piragua)

Anònim ha dit...

A l'IES de POnt de Suert, han començat a fer-ho els alumnes de 4t. d'ESO, els dimecres. És una assignatura obligatòria de educació física.

Anònim ha dit...

LOLI,
Com sempre passa en aquest país, encara hi ha pares que critiquen l´iniciativa i no apunten als seus fills buscant qualsevol excusa. Crec que és una molt bona oportunitat pels nostres fills, sobretot aquells que d´una altra forma no tindrien l´oportunitat ni tant sols de provar-ho. ENDAVANT i a la primavera, piragua.