27.10.08

Esquí per a escolars

L'altre dia vaig llegir al bloc d'un company Blocaire dels Pirineus que la Diputació d'Osca organitza una campanya d'esquí per escolars:

La Diputació destina 75.000 Euros a aquesta campanya. Els alumnes, que són tots de l'Alto Aragón, s'allotgen en un alberg, reben 14 hores de classes d'esquí, i a les tardes tenen activitats d'oci i temps lliure, tipus tallers didàctics, manualitats, relaxació, relacionats amb el medi natural...
El diputat delegat d'esports, Francisco Mateo, diu:
La institución provincial cumple entre sus objetivos el apoyo al deporte de base y a la promoción del esquí entre los escolares de la provincia, quienes pueden acceder a una actividad que combina deporte, convivencia y el conocimiento del entorno natural.

Els nens han de pagar 260 Euros. L'any passat hi van participar 850 alumnes.

Aquí al Pallars Sobirà hi ha pocs nens que esquiin habitualment. Cada any que passa hi ha més problemes per organitzar la setmana blanca. Les entitats que ho intenten organitzar es troben amb mil dificultats, i les que podrien fer-ho passen de tot.

L'esport és important per la formació dels més petits, i la cultura de l'esport a la nostra comarca és bastant inexistent.

Aquest any sembla que s'està fent alguna gestió perquè tots els nens (que jo sàpiga d'una escola) puguin passar per un curs d'esquí durant uns cursos determinats, tal com ja es fa amb la piragua. A veure com anirà i a veure quina serà la resposta dels pares.