22.1.11

Saverneda - Tornafort - Malmercat - Saverneda

Avui s'ha aixecat un dia magnífic. Sol, no massa aire i fred. De fet ara a quarts de quatre de la tarda estem a 5 graus.

Havíem previst fer una excursió i l'hem fet. Hem quedat a Saverneda, a l'antic Hostal Nou a quarts d'onze i ben tapades, au!, a caminar.

Fins a Tornafort tot pujada. El camí està molt ben marcat perquè ara el fan servir per fer descensos en bici. De fet els revolts estan peraltats i hi han posats salts i tot. No vull pensar quina cara se't deu posar si tu puges i de cop i volta et trobes un d'aquestos baixant  ;)

El camí de baixada no està tant net. De fet un tram xic no l'hem fet perquè hi havia algunes barces en baixada.

Com per variar pel camí hem vist caçadors, i un gos de Malmercat, ens ha acompanyat fins a la carretera.

L'anècdota del dia ha estat prou trista. Just al començar hem vist una vaca prenyada a punt de parir. Tenia la bossa d'aigües mig sortint, i quan tenia contraccions es veien les potes del vedell. Quan li venien les contraccions s'estirava a terra, quan se li passava s'aixecava i feva unes passes. Hem observat que tenia una gran cicatriu pel que em deduït que ja li havien fet una cessària.

A mi no m'hagués fet res quedar-me allí a esperar que parís, però la cosa pintava per llarg, feia molt fred, i havíem quedat per anar a caminar. Així que cap amunt...

En acabar l'excursió hem mirat on era la vaca. Estava bastant més lluny d'on l'havíem vist al matí.

No acabàvem de veure-ho bé i hem entrat al prat per anar a mirar i fer alguna foto. El videll ja havia sortit. La vaca estava traient la placenta i no parava de llepar el videll. Estava mort.

Hem trucat a l'amo, però no ha contestat. Però no s'entén massa. Si la vaca ja portava una cessària, se suposa que el pagès havia d'estar al cas, i de les 10.30 fins les 2.30 allí no s'hi ha acostat ningú, a part de nosaltres.

1 comentari:

Pakiba ha dit...

Una excusió molt maca amb un final trist.