12.10.10

Aigües

Abans de marxar cap a Nottingham l'Ian em va dir que li donés més diners del compte perquè havia de veure molta coca-cola. Deia que l'aigua del canal tenia unes bacteries i que la coca-cola les matava!

No me'l vaig prendre massa en sèrio, però resulta que si.... Aquests dies han tingut mal de panxa, algun fins i tot s'ha quedat sense remar algun dia i han tingut de beure coca-cola. De fet ara, per l'altra post, he trobat informació al respecte:
Water quality

The Trent is well known for having poor quality of water, with many agricultural and industrial facilities on the banks of the river. Anything above low/medium levels on the Trent often leads to run off from farms and the water can be polluted leaving paddlers with a stomach upset; colloquially known as "Trent belly".

There are no known preventative measures to take, other than not swallowing river water, and making sure any cuts are well covered. Coca Cola (tm) works really well to stop the "Trent Trots"!!
 Abans de l'estiu, tornant d'Alemanya i Àustria, recordo que l'Aleix xic també va dir que havien parat a remar en una ola que es deia Toxic Wave a França. El nom li ve del mateix!

Me n'alegro de que la Noguera es conservi tant bé. No guanyaríem per Coca-cola!

1 comentari:

La lectora corrent ha dit...

si el problema amb les aigües d'aquell riu és causat per contaminació bacteriana, podria ser que la coca-cola anés bé perquè és molt àcida i potser mati els bacteris. També podria ser que la contaminació fos química i qui sap si algun component de la coca-cola reacciona amb els compostos perjudicials i forma una altra substància que ja no és tòxica. (Ep!, tot això no t'ho creguis, Són suposicions que jo faig.)