25.7.10

Seguretat personal preventiva

Ahir dissabte hi va haver la copa promoció d'eslàlom. La participació va ser molt nombrosa, amb equips de tota Espanya: gallecs, vascos, aragonesos, andalusos, catalans.... En total 155 nens i nenes baixant en kayak i en C1 i C2 intentant fer el circuit d'eslàlom el més ràpid possible, sense tocar ni saltar-se cap porta.
Com sempre, hi havia diverses piragües de seguretat i alguna persona amb corda a la vora. I menys mal, perquè van tenir una feinada de por!!!

Van volcar molts dels competidors i la gran majoria no feia esquimotatge i nedaven... Però el pitjor és que no sabien nadar pel riu, no recuperaven el material, la gran majoria no portaven reserves d'aire a la piragua ni nanses a les puntes per poder-les remolcar i alguns no portaven escarpins.
Està perfecte que es promocioni el piragüisme d'aigües braves però la primera lliço hauria de tenir com a objectiu aprendre a moure's pel medi i a ser autònoms en cas de volcada. I no perquè els de seguretat no treballin tant, sinó perquè si et sents segur disfrutes molt més de l'activitat i pots progressar molt més ràpid.