17.4.10

Inauguració

Ahir al matí a les 11, bastant puntuals, va haver-hi la inauguració del nou Casal de Gent Gran de Sort. Com quasi totes les de Sort, ha sigut una obra que ha durat els seus anys, potser per aquest motiu ahir hi havia tanta gent!


S'ha mantingut la façana de l'antic Centre Republicà Català de Sort, inaugurat el 19 d'agost de 1934 per Lluís Companys, i s'ha fet totalment nou per dins i condicionat segons les necessitats de la gent gran d'avui en dia, amb una ciberaula i tot gràcies a un conveni de La Caixa, que es va signar ja fa uns quants anys, i que encara no s'ha pogut posar en marxa, és clar. També hi ha perruqueria, un despatx, un gimnàs, una aula taller, una sala polivalent amb cafeteria...
 La Rosalia, presidenta de l'Associació de Gent Gran els ha demanat unes quantes coses als polítics.

El Centre té una història llarga. Al principi era un local social disposava de bar, taula de billar i una sala gran per celebrar balls i reunions de socis i simpatitzants. Durant la guerra civil espanyola es convertí en hospital militar, desprès com a esglèsia, més tard es va fer servir per allotjar espectacles públics (balls, teatre, cinema, etc.), per cedir-se més tard una part al Ministreri d'agricultura i al Club d'esquí del Pallars. Al 1977 va patir un incendi i l'Ajuntament el va cedir a ERC a canvi de que en treguessin la runa. Un cop restaurat va tornar a servir per balls i festes i finalment van ser els bombers voluntaris els que el van fer servir. Entre mig també es va fer servir de menjador escolar. Realment una llarga història!
A la inauguració hi havia tots els uniformes possibles, tricorni i tot. El que no he vist és cap sotana. Què extrany!
Per la gent gran realment és una bona notícia. L'estan esperant fa molt temps i segur que l'aprofitaran molt. M'imagino l'aula d'informàtica traient fum ;)  Esperem que el puguin fer servir ben aviat (a vegades s'inauguren les coses abans d'estar del tot disponibles!). Moltes felicitats!

Una cosa que m'ha sorprès molt, és que el pica pica que hi havia preparat no ha desaparegut a l'instant... La gent devia estar més pels polítics que pel menjar! Estava boníssim, però!
I com que estava previst que vingués el Montilla els veïns de Gerri havien preparat la seua mobilització, però finalment no ha vingut.