8.11.09

Tenir una web

Empresaris, gent que té alguna afició o que estan a càrrec d'alguna entitat, administracions, etc. tenen clar que avui en dia cal tenir presencia a Internet. Sense una web no es va enlloc!

Però com ha de ser una web? Saben quin tipus de presència a Internet volen o necessiten? Webs estàtiques, dinàmiques, gestors de continguts, blocs, facebook, xarxes socials, sindicació, posicionament, seo, web 2.0.... Són tants els conceptes que se'ns barregen que no acabem de veure clar què necessitem.

Sovint creem eines o paguem a professionals i a la llarga no ens serveix de massa. Fins i tot m'atreviria a dir que se'ns poden tornar en contra!

Una web, un bloc, un perfil en una xarxa social, o la combinació de tots, són efectius si estan actualitzats, diuen veritats, cobreixen alguna necessitat de l'usuari i serveixen per allò que ens havíem proposat en un inici.

Una web, un bloc, un perfil en una xarxa social necessiten una feina de manteniment contínua. Això no vol dir que cada dia haguem d'estar canviant coses, ni molt menys, però si quan és imprescindible.
  • No és bo que entris en una web a l'estiu i t'hi trobis una foto del lloc tot nevat, si és que no estem venen activitats de neu.
  • No és bo que entrem avui en una web d'un allotjament rural i ens trobem els preus de l'any 2005.
  • No és bo que en una web hi hagi novetats i la última sigui de fa 3 anys.
  • No és bo que cliquis a un enllaç i et retorni un missatge que et digui que no s'ha trobat la pàgina.
  • No és bo que no fem servir els recursos que tenim sense conèixer les conseqüències.
La veritat és que la llista seria llarga.

Els que ens dediquem a fer webs també hauríem de fer una tasca pedagògica molt important i sovint no es fa, i el que es pitjor, el client no es deixa.

4 comentaris:

Marta Vall de Boí ha dit...

Gràcies Olga

Míriam ha dit...

eiii com anem??
com m'has trobat??jajaja!!
per cert... avui ens heu deixat plantades!! ningú ens ha avisat!!
érem la Mari i jo, i quan ja marxàvem la Joana!!
que estàs malalta?? bueeenooo doncs a recuperar-se!!
fins dijous!!

OLGA ha dit...

Hola Míriam!!
havia trucat al poli per avisar. Estic malalta, si, suposo que el que té tothom...
Fins demà.

Núria Ramoneda ha dit...

Totalment d'acord amb tú, però realment costa molt fer entendre els clients (empresaris, professionals, botiguers...) com de malament queden totes aquestes coses que comentes i que abans que es vegi que un web està deixat de la mà de Déu és millor no tenir-lo o simplement, tenir una pàgina amb el nom, l'adreça, el telèfon i el correu, sense més pretensions (ara bé, com a mínim aquestes dades sí que han de ser correctes, sinó ja podem plegar!)

Salutacions des de Barna