27.11.09

ACTIC

Què és l’ACTIC?

La sigla ACTIC correspon a la denominació “acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació”.
L’ACTIC és el certificat acreditatiu de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.
L’ACTIC permetrà a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències TIC mitjançant una prova per ordinador. Tant la prova com l’obtenció del certificat seran telemàtics.
Les persones que superin satisfactòriament la prova tindran un certificat acreditatiu que emetrà la Generalitat, i que els possibilitarà acreditar un determinat nivell de competències (bàsic, mitjà o avançat) en TIC davant de qualsevol empresa o administració.
De fet això ve a ser com els títols del català. Per aconseguir algunes feines caldrà tenir aquesta acreditació.

A hores d’ara hi ha centres autoritzats a 20 comarques: Alt Penedès, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Gironès, Maresme, Osona, Pallars Jussà, Segrià, Selva, Solsonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental. D’aquests centres un 60% són de caràcter privat i l’altre 40% són centres públics.
 
O sigui que de moment no ens podem examinar al Pallars Sobirà. De moment el més proper és telecentre de Pobla.

Fa anys es va apostar per l'acreditació europea i no va tenir èxit. Esperem que aquesta sigui la definitiva.

Veig que hi ha descompte per famílies nombroses!!! Bien!

2 comentaris:

Núria Ramoneda ha dit...

Ja és ben casualitat, però justament aquests dies he estat remaquetant la nova web que esmentes, la de l'ECDL.
A veure si aquesta nova iniciativa té més èxit doncs.
Abraçades!

Anònim ha dit...

Es ben curios això de l'Actic. Es un reinvent de la roda. Realment son tan diferents les habilitats informàtiques que necessiten saber els Catalans de la resta dels Europeus?. Justifica realment l'important inversió amb fons publics per la creació d'un programa LOCAL?. No hi ha cap raó per la cual l'ACTIC hagi de funcionar millor en els telecentres rurals. Clar que tot dependrà de l'inversió que la Generalitat li volgui destinar.