6.6.09

Cuita el sol

La Cuita el sol, és una prova excursionista basada en el conte d'en Pep Coll "L'home que corria més que el sol", organitzada per l'EMD d'Àreu, l'ajuntament d'Alins i el Centre Excursionista de Lleida. A més de ser una cursa esportiva, és una jornada festivo-cultural pirenaica, enmig d'un mercat de productes tradicionals pallaresos amenitzat per música tradicional del país dels Acordionistes de Sort. També hi ha una exhibició de gossos.

En principi la cursa consisteix en sortir de la plaça major d'Àreu, just quan es pon el sol i arribar dalt del Monteixo (2.900 m) abans de que t'atrapi l'ombra. Pels més joves hi ha la Cuita el Sol Jove, amb arribada al Jespedil amb 1000 m de desnivell. Però aquest any la meteorologia ha fet canviar l'itinerari. L'herba estava molla, hi havia risc de tempesta i nevava a 2.200 m. Total que s'ha fet una cursa per la pista forestal: 7km els xics (400 m de desnivell) i 9 km els grans (800 m de desnivell), crec recordar.

L'Ian portava tota la setmana dient que hi volia participar i ho ha fet. Ha trigat 50 minuts a arribar al Pla de La Selva. Tota una experiència. Ha dit que l'any que ve hi torna, però que vol fer-la al Monteixo. Esperem que el temps acompanyi!
Mentre ells pujaven corrent, nosaltres hem anat pujant xino xano, xerrant i gaudint de l'entorn, fins a trobar-lo que ja baixava amb alguns nens pallaresos també.
I demà al matí tornem-hi! Xocolatada, lliurament de premis i sorteig de material.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia:
Ja em sap greu, però el Monteixo exigeix una meteo molt estable: vent de port (anticiclonic) a partir de migdia per pujar-lo amb seguretat. Heu de pensar i creure que el Monteixo, des d'Àreu, te un dels denivells més grans dels Pirineus.
Moltes gràcies pels comentaris d'ànim, ja que ells ens donen més empenta pel any que ve !
Organització Cuita Sol (Feliu Izard)