15.4.09

III Descens Internacional de la Noguera Pallaresa - PreMundial

Ahir va començar el III Descens Internacional de la Noguera Pallaresa, que aquest any és el Premundial.

Hi ha un centenar llarg de participants de diferents països. Aquest any hi ha tots els bons, per preparar el Mundial. També hi ha molta gent treballant i fent coses voluntàriament a l'organització.

Aquests dies de Setmana Santa ja es veia força animació a la vora del riu. Alguns equips ja fa dies que estan per aquí, i és curiós sentir els comentaris que fa la gent sobre les piragües que porten. La gent no està acostumada a veure piragües tant grans.

Una altra cosa curiosa és que l'ACA obliga a l'organització a ruixar totes les embarcacions amb un desinfectant per combatre el musclo zebra, quan resulta que la majoria dels participants ja fa molts dies que estan navegant. Per fer-ho ben fet caldria ruixar tot l'equipament dels palistes, i no només de la competició, sinó també els que venen per lliure, així com les botes i el material dels pescadors. Però què hi farem, es fa...

Durant el dia d'ahir els participants van poder medir i pesar les seues embarcacions, doncs durant les diferents proves es passarà el control als tres primers i aleatoriament a alguns dels altres participants.

N'hi havia que portaven piragües noves, i en veure que no arribaven al pes, empegaven pedres a dins per arribar-hi.


Aquest vespre hi haurà la inauguració, amb l'actuació de les Entelades... A veure què hauran preparat aquesta vegada!