10.11.08

GumFm

Recordo que fa uns anys em van fer una enquesta telefònica sobre mitjans audiovisuals... Em van preguntar que quina emisora de radio escoltava, i vaig dir la radio pastoril... Resulta que el que em trucava no sé quina relació tenia amb Pont de Suert i sabia que era Gum Fm, i l'havia sentit...

Avui al matí, abans de sortir de casa he sentit que explicaven que es queden sense la majoria de freqüències que tenen i ens quedarem sense escoltar-la.

No sé com va tot plegat, ni a què es degut, però espero que s'arregli i que no la treguin. És un mitjà que ens té comunicats a tots els que vivim al Pirineu, i ni Internet arriba a tanta gent.

Aquí teniu el que han posat a la web de Gum Fm:

Gum FM desapareixerà del Pirineu després que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya no li atorgués cap de les concessions de FM per les quals va concórrer al concurs. Així doncs, GUM FM perdrà en breu la cobertura als Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Vall de Boí, Alt Urgell i Cerdanya. Aquestes freqüències passen a mans d'altres operadors de ràdio. Després de 7 anys lluitant per una ràdio de proximitat feta al Pirineu i pel Pirineu, el CAC ha considerat oportú en base a les puntuacions obtingudes pels concursants, que Gum FM no pugui continuar amb el seu projecte de ràdio al Pirineu.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

No en tenia ni idea, quina bestiesa! S'han lluït aquestos del CAC (Consell de l'Audiovisual de Catalunya)! Van de guais que és la primera vegada en la història del nostre páis que les freqüències de ràdio no les atorga el govern sinó un organisme teòricament independent i fan cagades com aquesta, o com carregar-se la COPE i la SER a Lleida, que ens agradaran més o menys però tenien els seus seguidors... :((((
Ah, i dic lo de "teòricament" independents perquè sembla ser que la majoria de les llicències han anat a parar al Grup Godó i a Flaix FM i hi ha gent que s'ha mosquejat al respecte i que hi veuen una mà negra...

Anònim ha dit...

Alguna cosa havia llegit.

És una llàstima això de GumFM...
A veure com acaba la cosa.

Alex. ha dit...

No sabia això de GumFM, de la COPE sí.

Per mi, el CAC és una altre prova del pèssim govern que tenim. Imagino que GumFM, com la COPE, no li fan la pilota als qui manen, per això els treuen les llicencies.

Catalunya, cada cop més, sembla un poble i no pas una Nació!!!

Espero que no treguin cap llicència, cap ni una, en tot cas que ho facin les audiències.

Anònim ha dit...

Soc una fidel oient de GUM FM, des que va nèixer, quan aquí dalt no hi havia tantes expectatives de guany...; de fet els seus inicis no van ser fàcils... van obrir camí i, poc a poc, s’han anat consolidant. De la seva brillant idea inicial de crear un triangle verd (enllaçant Val d’Aran, alta Ribagorça Ribagorça i Pallars) n’ha sorgit una gran plataforma de comunicacions, fruit de l’esforç, la il.lusió i, sobretot, de la passió dels seus promotors per aquestes terres.

GUM FM es una ràdio feta des d’aquí, per gent d’aquí i, sobretot per a la gent d’aquí; amb pocs mitjans han aconseguit més que altres amb més recursos, s’han implantat i han creat lligams en un territori on és molt difícil...

Des d’aquí vull reivindicar GUM FM, perquè és aquí on la trobarem a faltar molt... desconec els motius en base als quals se’ls revocara la concessió de freqüències, el que se és que hi ha molts altres motius per continuar gaudint de la ràdio ben feta, com la que fan ells.

Avui és un dia trist per a nosaltres,

Carme Farré

DIMONIVERMELL ha dit...

enviu una carta a l'adreça: audiovisual@gencat.net

i en nom de :Josep Maria Carbonell

jo ja o he fet

Apreciat senyor:



Des de terres pirinenques, i més concretament des del Pallars Sobirà, estem molt enfadats i dolguts per la restricció que s'ha dut a terme, en aquest concurs, de les frecuències d'emisió de GUMFM.



Segurament, vostés no saben ni quina emisora és, però, nosaltres, els pirinecs del Sobirà, Jussà, Alta Ribagorza, Val d'Aran i Alt Urgell, us asegurem que despareix una emisora que ens feia companyia cada dia, que ens informava puntualment i localment de tots els problemes que hi han al pirineu, de l'estat de les pistes, molt important per tots aquells que tenim negoci turístic, i que durant el transcurs del matí, (esmorçars), els nostres clients sabien quina cualitat i cuantitat de neu es trobarien a les estacions d'esqui de Lleida i Aran.



Profundament, ens sentim molt dolguts per la retirada d'aquestes frecuències a LA NOSTRA, SI LA NOTRA GUMFM, que ens aportava molt més del que vosté es pensa.



Sap molt reu que després de 7 anys d'emisió una radio nostra (ja que inclús els nens del Pallars Sobirà, aquest any havien fet un programa de radio MANDONGO) desaparegui del nostre dial.



Segurament a vosté tant l'hi fa, però a nosaltres, que vivim aqui els 330 dies de l'any, es una emisora familiar i com els hi he dit NOSTRA.



De veritat que el que podrien fer per fer feliços a molts pirinencs, hauria de ser, tornar a donar les frecuencies a GUMFM, i no treureles-hi com han fet.



O sento molt, estic molt empipat, tant com si a vostés els hi treguessin CATALUNYA RADIO de la seva ciutat (BARCELONA). Reflexionin sisplau i deixeunos el que per nosaltres es LA NOSTRA, GUM FM.



Espero que aquesta carta arribi on hagui d'arribar i que si us plau no sigui un cortar i borrar.



Atentament

JAUME

Fonda Farré ha dit...

millor a aquesta adreça lo de la carta per GUM FM

audiencia.cac@gencat.cat


gràcies i a la guerra. jajaja

JAUME

Naoj ha dit...

LA NOTÍCIA DEL DIARI DE GIRIONA ES INDIGNANT

http://johnywhite.blogspot.com/2008/11/s-indignant-aquesta-notcia-demostra-com.html

http://johnywhite.blogspot.com/2008/11/s-indignant-aquesta-notcia-demostra-com.html

Anònim ha dit...

Jo penso que "la Gum FM" és necessària però també us diré que no la escoltava mai per la baixíssima qualitat musical que ofereix.

OLGA ha dit...

Ostres! doncs mira... a mi no m'agrada tota la música que posen ni molt menys, però si que en posen molta de la meva època...
Tampoc m'agraden tots els comentaris que fa el Parramon, ni les intervencions de la gent...
Però per segons què si que m'agrada... mentre treballo, a l'hora d'aixecar-me,etc...

Anònim ha dit...

el problema no es que fos taaaan bona, sinó que la resta encara es pitjor, i poques opcions.

Anònim ha dit...

Olga: La música també és de la meva època, però que vols que et digui, estar a la feina un dimarts a migdia i escoltar "Bailando" de Alaska y poc després "Ritmo de la noche" i després "Rama-Lama-Ding-Dong"; doncs les prefereixo per després del sopar d'empresa de Nadal, no?

Fèlix: Téns raó, les alternatives no són molt millors.

Als qui ténen Internet amb banda ampla no els suposa cap problema, però els que escoltem ràdio analògica, ho tenim ben fotut per escoltar música de qualitat.